20 de lucruri pe care sa nu le puneti niciodata la frigider

20 de lucruri pe care să nu le puneți niciodată la frigider

Aflați ce articole sunt mai bine lăsate pe blat decât în ​​frigider.

Păstrați proaspăt

Frigiderul este una dintre cele mai mari invenții ale tuturor timpurilor. Oferă un loc sigur și convenabil pentru depozitarea alimentelor și pune la îndemână băuturile reci cu gheață. Știi deja că frigiderul tău este grozav pentru conservarea resturilor și a produselor lactate, dar s-ar putea să nu știi că unele alimente chiar se deteriorează atunci când sunt păstrate la temperaturi scăzute. Continuați să citiți pentru a afla ce lucruri nu ar trebui să le puneți niciodată în frigider.

Pepeni netăiați

Răcirea pepenilor întregi – indiferent dacă pepene verde, pepene galben sau roză – ocupă mult prea mult loc în frigider. Mai important, păstrarea acestor mega fructe în cutia de gheață oprește procesul de coacere, ceea ce înseamnă că nu vor fi la fel de gustoase ca și cum ar fi fost ținute la temperatura camerei. Temperaturile răcoroase reduc, de asemenea, antioxidanții sănătoși găsiți în pepeni. Păstrați aceste fructe pe blat până când sunt gata de mâncare. Dacă aveți resturi, păstrați-le într-un recipient ermetic la frigider până la trei zile.

Cartofi cruzi

Nu aruncați punga aia de spuds în sertarul pentru toc! Temperaturile frigide modifică carbohidrații complecși cu amidon care se găsesc în cartofii cruzi, dându-le un gust dulce și o senzație de gură murdară când sunt gătiți. Pentru cea mai bună aromă și textura, depozitați cartofii cruzi într-un coș sau sertar bine ventilat, ferit de lumina directă a soarelui .

Miere

Datorită conținutului ridicat de zahăr, mierea, un conservant natural, nu are nevoie de refrigerare. De fapt, împingerea acelui urs de miere în frigider vă garantează practic că nu veți putea stoarce bunătatea aurie. Când este refrigerată, mierea se întărește și se cristalizează, așa că păstrează-o pe un raft din cămară . Dacă ai făcut deja greșeala de a o ține la frigider, nu-l arunca afară. Pune sticla cu miere într-o cratiță cu apă fierbinte (nu clocotită) până când revine la starea ei lichidă.

Cafea

Dacă doriți să savurați ceașca de cafea aromată dimineața, nu depozitați boabele în frigider. Un pachet deschis de cafea este supus condensului la temperaturile reci ale frigiderului, ceea ce distruge aroma. În plus, zațul proaspăt va absorbi mirosurile altor alimente refrigerate, făcându-ți gustul cafelei. Pentru cea mai gustoasă ceașcă de Joe, depozitați-vă cafeaua într-un recipient etanș la temperatura camerei, într-un loc întunecat, cum ar fi într-un dulap.

Rosii

Daca nu vrei ca rosiile tale proaspete sa aiba gust de carton, nu le baga la frigider. Odată recoltate, roșiile continuă să se coacă și să dezvolte aromă, dar numai atunci când sunt păstrate la temperatura camerei. Un frig mare oprește procesul de coacere și atenuează aroma. Păstrați roșiile proaspete pe blat, ferite de lumina directă a soarelui. Dacă vă creșteți propriile roșii, tăiați puțin din viță de vie atunci când recoltați. Vița atașată ajută la păstrarea roșiei proaspete mai mult timp și îi conferă o aromă mai bună.

Ceapa

Temperaturile reci și umiditatea ridicată a frigiderului fac ravagii pe ceapă, distrugându-le structura fibroasă și lăsându-le moale și predispuse la creșterea mucegaiului. Pentru cea mai bună aromă și textură, depozitați ceapa într-un loc bine aerisit, întunecat și răcoros (nu rece). Un coș cu țesătură deschisă în cămară este optim.

Pâinea

Păstrați-vă pâinea într-o cutie de pâine sau pe un raft de dulap, dar nu în frigider. Refrigerarea pâinii încetinește creșterea mucegaiului, dar face pâinea tare, mestecată și cu gust învechit. Dacă știți că nu veți folosi toată pâinea înainte de a se strica, înfășurați surplusul în hârtie pentru congelator și păstrați-l la congelator până la o lună.

Avocado verde

Multe avocado disponibile la băcănie sunt verzi și tari și au nevoie de câteva zile pentru a se coace înainte de a fi gata de mâncare. Se vor coace, totuși, doar dacă le ții departe de frigider. Singura dată când ar trebui să dai la frigider un avocado este când este complet copt, dar nu ești gata să-l folosești. Apoi, refrigerarea vă va oferi încă o zi sau două înainte să se deterioreze.

Căpșune

Refrigerarea căpșunilor le reduce aroma dulce și le conferă o textură moale. Pentru un gust mai bun, depozitați căpșunile proaspete pe blat, ferit de lumina directă a soarelui și folosiți-le într-o zi sau două de la cules sau cumpărare. Și nu le spăla până nu ești gata să le mănânci; căpșunile se strică mai repede după ce sunt spălate.

Bulbi de usturoi proaspeți

Nimic nu adaugă savoare mâncărurilor italiene ca usturoiul proaspăt, dar dacă păstrați bulbii la frigider, nu vă mirați dacă înmuguresc lăstari verzi amărui. Un alt pericol, bulbii de usturoi sunt predispuși la creșterea mucegaiului în condițiile umede ale frigiderului. Pentru cel mai bun gust, depozitați usturoiul proaspăt într-un loc întunecat și bine ventilat. Puteți păstra resturile de usturoi tocate în frigider pentru o zi sau două, dar aroma nu se poate compara cu cățeii proaspăt tocați.

Deschideți conservele alimentare

Odată deschis, nu depozitați o cutie de alimente parțial umplută în frigider. În timp ce temperaturile reci vor împiedica produsul să se strice pentru puțin timp, alimentele pot dezvolta un gust metalic din cauza acizilor metalici care se scurg în alimente din cutie. Cea mai bună modalitate de a păstra conservele nefolosite este să le transferați într-un recipient separat etanș din plastic pentru alimente și apoi să le puneți la frigider.

Banane necoapte

Ca și alte fructe de pe această listă, bananele vor continua să se coacă la temperatura camerei, dar atunci când sunt puse la frigider, procesul de coacere se oprește. Păstrați bananele necoapte pe blat, ferite de lumina directă a soarelui. Puteți pune o banană complet coaptă în frigider pentru câteva zile, dar nu vă alarmați când devine neagră. Înnegrirea se produce din cauza conținutului de etilenă din pielea bananei, care suferă o modificare chimică atunci când este supusă la temperaturi scăzute.

Ulei de cocos

Uleiul de nucă de cocos este stabil la temperatura camerei timp de până la doi ani, așa că nu este nevoie să-l păstrați în frigider, unde devine greu și practic imposibil de scos. Spre deosebire de unele uleiuri care rămân lichide la temperaturi scăzute, uleiul de cocos conține un procent ridicat de grăsimi saturate, ceea ce îl face să se solidifice în frigider.

Dovleac de iarnă

Punerea în frigider a dovleacului, a dovlecilor sau a altor tipuri de dovlecei de iarnă le va întocmi aroma și le va da o textură moale. Nu aveți nevoie de frigider pentru a păstra aceste legume proaspete. Atunci când sunt depozitate într-un loc întunecat, răcoros (nu rece), cum ar fi un subsol neîncălzit, aceste favorite de toamnă vor rămâne viabile timp de două luni sau mai mult. Dovleceii de iarnă cruzi rămasi pot fi tăiați în bucăți și congelați pentru încă două luni.

Merele

Păstrați merele proaspete pe blat pentru cea mai bună aromă. În timp ce merele vor rămâne crocante mai mult timp în frigider, conținutul de etilenă din coaja lor (un agent de coacere) poate face ca alte produse din apropiere să se strice mai repede. Dacă vrei neapărat să refrigerați merele, mai întâi puneți-le într-un recipient ermetic pentru a nu strica celelalte alimente din frigider.

Busuioc

Pentru a-ți păstra busuiocul proaspăt, lasă-l pe blat cu tulpinile scufundate într-o cană sau o vază cu apă, așa cum ai face cu florile tăiate. Dacă ar fi să bagi busuioc în frigider, acesta ar absorbi mirosurile celorlalte alimente, iar frunzele lui s-ar înnegri.

Ciocolată

Nimeni nu vrea să vadă ciocolata risipită! Păstrarea gustului în frigider nu îl face necomestibil, dar va absorbi mirosurile altor alimente și va schimba consistența. Lasă-l pe blat sau în cămară pentru un deliciu maxim.

Castraveți

Vorba ar putea fi „mișto ca un castraveți”, dar cukes sunt de fapt destul de sensibili la frig. Verdețurile crocante se descurcă cel mai bine atunci când sunt lăsate la temperatura camerei.

Mango necoapte

Lăsați mango întregi, netăiați, să stea pe blat să se coacă. Odată ce sunt gata să fie tăiate și consumate, le puteți păstra într-un recipient ermetic pus la frigider.

Piersici

Piersicile necoapte trebuie lăsate pe blat până când sunt ușor moi și au un parfum dulce. După aceea le puteți păstra la frigider, dar doar o zi sau două. Piersicile suculente se deshidratează atunci când sunt lăsate la frigider pentru o perioadă lungă de timp.

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți click pe stele pentru evaluare!

Rata medie / 5. Voturi:

Niciun vot până acum, evaluează pagina !