firmebucuresti.ro actiuni antifrauda fiscala impotriva firmelor de ridesharing din bucuresti si constanta

Acțiuni Antifraudă Fiscală Împotriva Firmelor de Ridesharing din București și Constanța

Inspectorii Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF) au demarat acțiuni de control antifraudă la nivel național, cu un focus special pe domeniul prestării serviciilor direct către populație, inclusiv în sectorul transportului alternativ de persoane. În acest context, trei operatori economici din București și Constanța, activi în piața de ridesharing, au fost identificați ca având indicii temeinice de evaziune fiscală.

Descoperiri Alarmante și Prejudiciu Major

În urma investigațiilor, s-a descoperit că administratorii acestor firme s-au sustras de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, diminuând baza de impunere privind impozitele și taxele datorate bugetului general consolidat al statului. De asemenea, au fost identificate nereguli legate de taxele aferente sumelor de bani plătite către salariați și majorarea ilegală a TVA deductibilă, prin înregistrarea în contabilitate a unor achiziții de combustibili susceptibile a fi fictive.

Consecințe și Măsuri Luate

Aceste descoperiri au condus la un prejudiciu estimat la 52.060.388 de lei, o sumă considerabilă care afectează bugetul de stat. Ca urmare, organele de urmărire penală vor fi sesizate pentru recuperarea acestui prejudiciu, conform prevederilor Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

Continuarea Acțiunilor de Control

DGAF a anunțat că acțiunile de control vor continua în perioada următoare. În acest sens, recomandă tuturor operatorilor economici să fiscalizeze corect veniturile obținute din activitățile desfășurate, pentru a evita astfel de situații.

Concluzie

Aceste acțiuni subliniază importanța conformării fiscale și a transparenței în cadrul activităților economice, în special în domenii cu interacțiune directă cu populația. Este esențial ca toți operatorii economici să respecte legislația fiscală pentru a asigura un mediu de afaceri echitabil și sustenabil.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi: