pista de biciclete

Bucureștiul va deschide anul acesta o nouă pistă de biciclete de 3,3 km

Primăria Municipiului București a atribuit contractul pentru amenajarea unei noi piste de biciclete de 3,3 km, a anunțat primarul Nicușor Dan, joi, 5 mai. Lucrările vor începe în următoarele zile și vor dura două luni. Noua pista de biciclete va fi construita in Sectorul 1 al Capitalei, pe traseul Piata Presei Libere – Bulevardul Kiseleff – Bulevardul Constantin Prezan.

„Viitoarea pistă de biciclete face parte din Traseul 1 al unui proiect cu patru trasee, cu o lungime totală de 48,25 kilometri, din care municipalitatea a construit până acum o treime”, a spus primarul Dan.

Lucrările urmează să fie executate de Trustul Clădiri Metropolitane București. Valoarea contractului este de 3,94 milioane lei, fără TVA, iar finanțarea este asigurată de Fondul Național pentru Mediu, administrat de Ministerul Mediului.

Proiectul „Implementarea unui sistem de transport cu biciclete în zona centrală a Bucureștiului”, care beneficiază de finanțare nerambursabilă, are o lungime totală de 48,25 km, respectiv 4 trasee, a precizat Primăria.

Dintre acestea, autoritățile locale au executat până acum 16,15 km de benzi noi, respectiv Tronsonul 1 al Traseului 1, cu o lungime de 6 km pe traseul Piața Victoriei – Bulevardul Aviatorilor – Bulevardul Beijing – strada Nicolae Caramfil – Drumul Pipera, și Traseul. 3, cu o lungime de 10,15 km între Calea Victoriei – Bulevardul Regina Elisabeta – Bulevardul Națiunile Unite – Splaiul Independenței.

Contractele nu au fost încă atribuite pentru celelalte rute noi.

Redam mai jos textul integral de pe pagina Primariei Bucuresti:

Primăria Municipiului București a atribuit contractul pentru execuția a 3,3 km piste pentru biciclete pe traseul Piața Presei Libere – Bd. Kiseleff – Bd. Constantin Prezan, acesta fiind Tronsonul 2 din Traseul 1 al obiectivului de investiții ”Implementarea unui sistem de transport cu bicicleta în zona centrală a Municipiului București”.

Primarul General, Nicuşor Dan:

„Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru execuția a 3,3 kilometri de pistă de bicicletă. Noua pistă va fi construită în sectorul 1, pe traseul Piața Presei – Bulevardul Kiseleff – Bulevardul Constantin Prezan. Lucrările vor începe în zilele următoare, urmând să dureze două luni. Viitoarea pistă pentru biciclete face parte din Traseul 1 al unui proiect care are patru trasee, cu o lungime totală de 48,25 de kilometri, din care municipalitatea a construit până acum o treime”.

Contractul de execuţie a fost atribuit direct, în baza normei interne numărul 130/2018, lucrările urmând să fie realizate de Trustul de Clădiri Metropolitane București. Conform contractului, TCMB va executa lucrări de construcții de piste de biciclete, trasare marcaje rutiere, instalare indicatoare și semnalizatoare rutiere. Valoarea contractului este de 3.944.323,50 lei fără TVA, finanţarea fiind asigurată prin Fondul Naţional de Mediu, gestionat de Ministerul Mediului.
Proiectul ”Implementarea unui sistem de transport cu bicicleta în zona centrală a Municipiului București”, care beneficiază de finanţare nerambursabilă, are o lungime totală de 48,25 km, respectiv 4 trasee. Dintre acestea, Primăria Capitalei a executat până în prezent 16,15 km piste biciclete, respectiv Tronsonul 1 din Traseul 1, cu o lungime de 6 km, între Piața Victoriei – B.dul Aviatorilor – B.dul Beijing – Str.Nicolae Caramfil – Șos.Pipera, precum și Traseul 3, cu o lungime de 10,15 km lungime, între Calea Victoriei – B.dul Regina Elisabeta – B.dul Națiunile Unite – Splaiul Independenței.

Pentru celelalte trasee, se lucrează la procedura de atribuire a contractului de execuție.

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți click pe stele pentru evaluare!

Rata medie / 5. Voturi:

Niciun vot până acum, evaluează pagina !