firmebucuresti.ro coruptie la anaf bucuresti doi inspectori acuzati de luare de mita si trafic de influinta

Corupție la ANAF București: Doi Inspectori Acuzați de Luare de Mită și Trafic de Influință

Doi inspectori de la Direcția Antifraudă București sunt în centrul unui scandal de corupție, fiind acuzați de DNA că au luat mită zeci de mii de euro de la firmele controlate, inclusiv pentru obținerea unei diplome de bacalaureat.

Detalii despre Caz

  • Percheziții DNA: Anunțul vine în urma perchezițiilor efectuate de DNA la Direcția Antifraudă București și la domiciliile suspecților.
  • Acuzații: Dragoș Andrei Oltean și Răzvan Conta sunt acuzați de luare de mită în formă continuată, fals intelectual, complicitate la evaziune fiscală, omisiunea sesizării și trafic de influență.

Modul de Operare

  • Șpăgi de la Firme: Cei doi inspectori sunt acuzați că au luat șpăgi de la administratorii unor firme pentru a închide ochii la fraudarea bugetului de stat.
  • Suma Implicată: Mita a fost de 8.000 de euro și 80.000 de lei, cu scopul de a finaliza controalele în mod favorabil pentru oamenii de afaceri.

Prejudiciul Adus Bugetului de Stat

  • Prejudiciu: Prejudiciul adus bugetului de stat se ridică la aproximativ 45.500 de euro.

Cazul Diplomei de Bacalaureat

  • Influență pentru Diplomă: Dragoș Andrei Oltean este acuzat că a ajutat o femeie să obțină diploma de bacalaureat în schimbul a 10.000 de euro.
  • Falsificarea Documentului: Suma a fost remisă secretarului șef al unui colegiu național, care ulterior a eliberat în fals documentul respectiv.

Consecințe și Măsuri Luate

  • Control Judiciar: Pe lângă cei doi inspectori, sub control judiciar a fost plasat și administratorul unei firme pentru dare de mită, fals în semnături și evaziune fiscală.
  • Ancheta Continuă: DNA precizează că în cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Concluzii

Acest caz scoate în evidență problemele de corupție din cadrul instituțiilor statului și necesitatea unor măsuri stricte pentru combaterea acestui fenomen. Este esențial ca astfel de cazuri să fie investigate temeinic și să se aplice sancțiuni corespunzătoare pentru a asigura integritatea și transparența în instituțiile publice.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi: