Cum influenteaza diferitii factori de mediu asfaltul

Cum influențează diferiții factori de mediu asfaltul ?

În timp, pavajul se va deteriora, însă întreținerea corespunzătoare va asigura o durată de viață mai lungă. Când vine vorba de pavaj, banii și timpul pe care îl cheltuiți pentru a-l face durabil nu ar trebui să meargă la scurgere. Factorii de mediu pot avea un impact semnificativ asupra performanței asfaltului și pot provoca daune grave.

Să aruncăm o privire la diferiții factori de mediu de care trebuie să fim atenți.

1. Temperatura

Temperatura afectează asfaltul în diferite moduri. Temperaturile calde fac ca asfaltul să se extindă, ducând la fisuri și permițând pătrunderii apei. Acest lucru va începe să erodeze straturile de asfalt, dând un aspect inestetic.

Între timp, în lunile de iarnă, temperaturile reci la sau sub îngheț vor duce și la crăpare. Dacă apa se infiltrează în crăpături în timpul iernii, apa va îngheța și se va extinde provocând o despicare și mai mare. Când gheața începe să se topească, apa se va deplasa mai adânc în crăpătură, doar pentru a îngheța și a se dezgheța din nou. Acest ciclu poate duce la începutul unei gropi sau a altor fisuri adânci.

2. Precipitațiile

Apa poate fi extrem de dăunătoare pentru asfalt, deoarece umiditatea va scădea rezistența și durabilitatea materialului. Când apa se află la suprafață, în special în timpul precipitațiilor abundente, uleiul se separă de asfalt. Dacă se întâmplă acest lucru, vă puteți aștepta la contracția asfaltului, la înmuierea apei în fisuri să se extindă la temperaturi mai scăzute și la dezvoltarea crăpăturilor.

De obicei, asfaltul nu este afectat prea mult de ploaia slabă. Unde apare problema este cu drenajul insuficient și cu apă. De fiecare dată când plouă, apa se acumulează, ceea ce face ca daunele și deteriorarea să crească.

3. Traficul și încărcăturile vehiculelor

Expunerea trotuarului la încărcături grele și trafic poate cauza oboseala pavajului care se va îndoi, va stresa și în cele din urmă va sparge asfaltul. Dacă trotuarul se confruntă cu trafic intens din partea vehiculelor mari, asfaltul va avea o sarcină constantă pe roți care poate provoca stres. De asemenea, deteriorarea este mai semnificativă dacă roțile se mișcă cu o viteză foarte mică. Stresul continuu va deteriora în cele din urmă asfaltul.

Cum influenteaza diferitii factori de mediu asfaltul3

De ce este atât de importantă întreținerea ?

Nu vă lăsați timpul și banii să se piardă. Rămâneți înaintea reparației asfaltului înainte ca problemele să scape de sub control. Întreținerea de rutină este esențială pentru a evita daune grave.

Câteva motive pentru care conservarea pavajului asfaltic este atât de importantă, includ:

 • Siguranță – Indiferent dacă este vorba despre trotuar, alee sau mijlocul drumului, asfaltului neuniform poate fi periculos. Evitați riscul de rănire și deteriorarea potențială a vehiculelor cu întreținerea de calitate a asfaltului oferite de Asfalterra Beta Construct.
 • Cost – Când daunele sunt extrem de profunde sau mari, reparația poate fi foarte costisitoare. Cu toate acestea, micile fisuri au nevoie doar de remedieri rapide, astfel încât să puteți economisi mulți bani rămânând vigilent.
 • Durată de viață crescută – Dacă țineți continuu pasul cu întreținerea asfaltului, vă puteți avea suprafața păstrată și protejată pentru o perioadă mai lungă de timp. Acest lucru vă va economisi timp și bani și veți crește durabilitatea asfaltului dvs.
 • Atractie limită – Fisurile și gropile de pe trotuar sunt neatractive, mai ales în fața casei sau a unei firme. Păstrați pavajul asfaltic din jur primitor pentru a preveni reducerea valorii de revânzare a casei dvs. sau pierderea afacerii.

În timp, pavajul asfaltic se va deteriora – fie din cauza căldurii, ploaie, zăpadă sau pur și simplu utilizării regulate – iar gropile, fisurile și fracturile sunt inevitabile. Întreținerea corespunzătoare va asigura siguranța asfaltului dvs., va preveni deteriorarea ulterioară și vă va economisi bani pe termen lung.

Cum influenteaza diferitii factori de mediu asfaltul5

Contact firma de reparatii pavaj asfaltic

 • Nume companie: Asfalterra Beta Construct SRL
 • Persoană de contact: Madalin Folostina
 • Email:
 • Telefon: 0733 626 757
 • Adresă: Sos. Pantelimon 112
 • Oraș: Bucuresti
 • Țara: Romania
 • Website: https://www.reparatii-asfalt.ro/

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți click pe stele pentru evaluare!

Rata medie / 5. Voturi:

Niciun vot până acum, evaluează pagina !