stergeti definitiv contul de Facebook

Cum să vă ștergeți definitiv contul de Facebook fără a vă pierde fotografiile

Dacă doriți să vă ștergeți contul de Facebook, este posibil să aveți o mulțime de motive pentru a renunța la asta. Poate ați observat că utilizarea rețelelor sociale  afectează sănătatea mintală . Poate că ați dezbătut platforma pentru sesizări de  încălcări ale confidențialitățiiceartă politicăinformații greșite dăunătoare  și alt conținut care  ar putea fi dăunător adolescenților sau ați putea încerca să vă ștergeți complet informațiile personale de pe internet. Oricum, vă vom explica cum să vă scăpați definitiv de contul de Facebook.

Este important să rețineți că există o diferență între ștergerea contului dvs. de Facebook și dezactivarea acestuia. Dezactivarea contului tău de Facebook îl îngheață temporar, ceea ce este util dacă vrei o scurtă pauză. Dar asta nu împiedică  compania să vă urmărească activitatea online

Pentru a vă separa complet de Facebook, ștergerea contului este singurul răspuns. Ștergerea acestuia rupe și legăturile cu Facebook Messenger, aplicația de chat a platformei. (Dacă doriți să scăpați și de Instagram și WhatsApp, care sunt proprietăți Facebook, va trebui să faceți acest lucru separat.) Vă vom explica câteva lucruri pe care va trebui să le luați în considerare înainte de a trece prin procesul, care necesită timp și răbdare. 

1. Ștergeți aplicația Facebook de pe telefon și tabletă

Primul pas este să ștergeți aplicația de pe smartphone  sau tabletă. Amintiți-vă că ștergerea aplicației Facebook nu vă șterge contul – o puteți accesa în continuare din browser și alte aplicații pot folosi în continuare Facebook ca logare.

Eliminarea pictogramei de pe telefon o scapă din vedere și din minte, dar nu aduce nimic asupra contului dvs. general. Va trebui să vă asigurați că faceți toți acești pași, altfel Facebook vă poate urmări activitatea online. 

2. Alegeți o alternativă de mesaje sau rețele sociale

Amintiți-vă că, atunci când vă ștergeți contul de Facebook, accesul la Messenger merge cu el. Adică, dacă ai persoane cu care vorbești frecvent pe Messenger, va trebui să le anunți planurile tale și să găsești altă aplicație sau serviciu de mesagerie pe care să-l folosești pentru a rămâne în contact.

Luați aceeași abordare cu prietenii dvs. de pe Facebook în general. Postați o stare cu câteva zile înainte de a planifica ștergerea contului și cereți tuturor celor care doresc să păstreze legătura să trimită un mesaj cu informațiile de contact.

Facebook vă oferă, de asemenea, opțiunea de a vă transfera fotografiile, videoclipurile, notele și postările pe alte site-uri precum Google Foto și Dropbox. Iată  cum să transferați datele Facebook .

3. Deconectați-vă contul de Facebook de la alte aplicații și autentificări

Dezvoltatorii terți, cum ar fi Spotify și Emag, Olx și alții, au oferit de mult opțiunea de a vă folosi contul de Facebook ca o modalitate de a vă înscrie și de a vă conecta la serviciile lor. Este convenabil pentru că vă împiedică să vă amintiți încă o parolă. Adică până nu mai ai cont de Facebook.

Va trebui să vă adresați acelor conturi externe care se bazează pe informațiile dvs. Facebook, conectându-vă la fiecare cont și deconectându-l de la contul dvs. Facebook.

Pentru a găsi o listă de aplicații conectate la contul dvs. Facebook:

  • Conectați-vă la Facebook.
  • Accesați Setări > Aplicații și site-uri web .
  • Dacă întâmpinați probleme în a afla cum să vă deconectați contul de Facebook de la un serviciu, contactați departamentul de asistență pentru clienți al companiei pentru ajutor.

După ce ați terminat, solicitați și descărcați o copie a tuturor datelor dvs. Facebook urmând acești pași:

  • Conectați-vă la Facebook pe computer.
  • Accesați Setări > Informațiile dvs. Facebook .
  • Faceți clic pe Vizualizare lângă Descărcați informațiile dvs.
  • Lăsați toate casetele bifate în secțiunea Informațiile dvs.
  • Lăsați intervalul de date la Toate datele mele .
  • Lăsați formatul setat la HTML – în acest fel, datele dvs. sunt plasate într-un format ușor de navigat.
  • Pentru a salva copii de înaltă rezoluție ale fotografiilor și videoclipurilor pe care le-ați postat pe Facebook, schimbați meniul derulant  Media Quality din Medium la High.

În cele din urmă, faceți clic pe  Creare fișier . Facebook vă va aduna apoi toate informațiile și vă va trimite un e-mail când este gata de descărcat. Poate dura ceva timp pentru ca acest lucru să se întâmple – nu este un proces instantaneu.

4. În sfârșit, este timpul să îți ștergi contul de Facebook 

Ultimul pas este să vă ștergeți contul. Pentru a face acest lucru, accesați această pagină și conectați-vă.

Facebook vă va oferi o listă de sarcini și lucruri de luat în considerare înainte de a vă șterge contul. De exemplu, vi se va sfătui să descărcați toate informațiile dvs. sau, dacă sunteți singurul administrator al unei pagini de Facebook, vi se va cere să acordați alte privilegii de administrator de cont. În caz contrar, pagina va fi ștearsă alături de contul dvs.

În regulă, gata? Faceți clic pe Ștergeți contul , introduceți parola și faceți clic pe Continuare . În cele din urmă, faceți clic  din nou pe Ștergeți contul și ați terminat.

5. Aveți 30 de zile să vă răzgândiți despre Facebook

Facebook va aștepta până la 90 de zile pentru a șterge toate datele contului tău de pe serverele sale. În primele 30 de zile ale acelei perioade, vă puteți conecta și anula solicitarea de ștergere. Contul dvs. va fi restaurat și va fi ca și cum nu ați plecat niciodată. Pentru mai bine sau mai rău.

Pentru a vă anula solicitarea de ștergere, vizitați Facebook.com , conectați-vă la contul dvs. și faceți clic pe butonul Anulare ștergere .

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți click pe stele pentru evaluare!

Rata medie / 5. Voturi:

Niciun vot până acum, evaluează pagina !