moz

Solicitarea DMCA elimină Moz din indexul Căutare Google

Dacă căutați [ Moz ] în Căutarea Google, nu veți vedea pagina de pornire moz.com, acea pagină a fost eliminată din indexul Google din cauza unei solicitări de eliminare DMCA. Reclamația de eliminare menționează că pagina de pornire a lui Moz, împreună cu alte 185 de adrese URL, erau „distribuiți versiuni modificate, sparte și neautorizate” ale aplicației Dr. Driving.

Reclamația de eliminare. DMCA, Digital Millennium Copyright Act, reclamația de eliminare poate fi vizualizată aici . Puteți vedea pagina de pornire a Moz listată pe linia 122. După cum a postat Cyrus Shepard pe Twitter „Crazy! Nu puteți accesa pagina de pornire Moz de la Google în acest moment. O căutare pentru „Moz” arată un incredibil 8(!) rezultate eliminate dintr-o înregistrare DMCA prea largă. DMCA permite literalmente pe oricine să abuzeze de sistem și distruge Google.”

Google este conștient. Danny Sullivan, Google Search Liaison, a răspuns spunând „L-am transmis pentru revizuire”. Bănuim că Google va remedia această problemă foarte repede – dar până acum, Moz încă nu apare. Rezultatele căutării Google. Iată o captură de ecran a paginii cu rezultatele căutării care arată blogul Moz care apare pe prima poziție, nu pagina de pornire Moz:

moz

Subsolul rezultatelor Google arată că Google „a eliminat 8 rezultat(e) de pe această pagină” din cauza încălcărilor DMCA:

moz2

Nu ar trebui să se întâmple, dar se întâmplă. Probabil vă gândiți cu toții că acest lucru nu ar trebui să se întâmple – cum poate Moz să nu se claseze pentru propriul nume în Căutarea Google. Cum poate fi atât de ușor pentru cineva să folosească o solicitare DMCA pentru a elimina o marcă mare respectată de la afișarea în rezultatele Căutării Google? Și aveți dreptate, acest lucru nu ar trebui să se întâmple, dar se întâmplă.

Am avut propriul nostru site, Search Engine Land, eliminat din greșeală de pe Google , deoarece Google credea că site-ul a fost piratat – nu a fost piratat. Digg a fost, de asemenea, eliminat din Căutarea Google , deoarece cineva l-a clasificat din greșeală drept spam.

Cred că se întâmplă greșeli, chiar și în companiile masive. Dar cum? Încă nu știm.

Mai multe despre solicitările DMCA și Căutarea Google. Google are raportul său de transparență care spune „Politica noastră este să răspundem la notificări clare și specifice de presupusă încălcare a drepturilor de autor. Forma de notificare pe care o specificăm în formularul nostru web este în concordanță cu Digital Millennium Copyright Act (DMCA) și oferă un mecanism simplu și eficient pentru proprietarii de drepturi de autor din țări/regiuni din întreaga lume. Pentru a iniția procesul de eliminare a conținutului din rezultatele căutării, un proprietar de drepturi de autor care consideră că o adresă URL indică un conținut care încalcă drepturile de autor ne trimite o notificare de eliminare pentru materialul care se presupune că încalcă drepturile. Când primim o notificare de eliminare validă, echipele noastre o examinează cu atenție pentru a fi completă și verifică dacă există alte probleme. Dacă notificarea este completă și nu găsim alte probleme, eliminăm adresa URL din rezultatele căutării.”

De ce ne pasă?

Acesta este un coșmar pentru majoritatea SEO și proprietarii de site-uri. Pentru a fi eliminat din Căutarea Google pentru termenul dvs. de marcă. Nu ar trebui să se întâmple, este cu adevărat de neiertat și trist să vezi, dar s-a întâmplat.

Sunt sigur că Moz va reveni în curând, dar nu putem spune nimic despre cum să împiedicăm acest lucru să se întâmple site-ului dvs. Vestea bună, Moz este un brand suficient de mare încât acest lucru a prins rapid radarul Google și probabil că va fi remediat în curând din cauza asta. Dar pentru mărcile mici – mult noroc.


Post-scriptum. Moz s-a întors acum, la mai puțin de 12 ore după ce această problemă a fost raportată.

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți click pe stele pentru evaluare!

Rata medie / 5. Voturi:

Niciun vot până acum, evaluează pagina !