Starlink
Starlink

Starlink acum disponibil pentru livrare imediată în 32 de țări

Starlink acum disponibil pentru livrare imediată în America de Nord și de Sud, Europa și Australasia

Serviciul de internet prin satelit Starlink al SpaceX este acum disponibil în 32 de țări din întreaga lume, a anunțat compania. În mod impresionant, compania spațială a lui Elon Musk spune că va livra „imediat”, spre deosebire de problemele anterioare care i-au determinat pe clienți să aștepte luni de zile pentru a-și primi echipamentele.

Starlink a distribuit o captură de ecran pe Twitter care arată harta disponibilității serviciului , care arată că serviciul este „disponibil” în cea mai mare parte a Europei și Americii de Nord, precum și în părți din America de Sud, Australia și Noua Zeelandă. O mare parte din restul lumii, inclusiv întregul continent Africa, este afișată ca „În curând”, iar disponibilitatea este așteptată în diferite momente în 2023.

32 reprezintă o creștere a numărului de țări pe care Starlink deservește în comparație cu la începutul acestui an, când SpaceX a declarat că este disponibil în doar 25 . Dar mai notabil este numărul de țări în care SpaceX pretinde că acum își livrează echipamente clienților imediat – subreddit-ul serviciului este plin de povești despre clienții care trebuie să aștepte luni de zile pentru ca comenzile să fie onorate. În aprilie, Rest of World a raportat că majoritatea utilizatorilor Starlink au sediul în America de Nord, iar cea mai mare parte din restul se află în Australia, Noua Zeelandă și Europa.

După o creștere a prețului care a intrat în vigoare în martie , noile comenzi Starlink costă acum 599 USD (aprox 3000 lei) în avans pentru setul său de pornire, cu o taxă lunară de 110 USD ( aproximativ 550 lei) pentru a primi serviciul de internet.

SpaceX intenționează să ofere conectivitate la internet prin satelit în zonele deservite ale planetei, precum și să ofere servicii la prețuri competitive în zonele mai urbanizate. Compania a declarat că fluxul de numerar pozitiv din vânzarea de servicii de internet prin satelit ar fi necesar pentru a-și finanța programul SpaceX Mars.

La începutul lui 2015, doi antreprenori spațiali au anunțat proiecte de internet prin satelit în aceeași săptămână. Pe lângă faptul că CEO-ul SpaceX, Elon Musk, a anunțat proiectul care va fi numit ulterior Starlink, antreprenorul în serie Richard Branson a anunțat o investiție în OneWeb, o constelație similară cu aproximativ 700 de sateliți planificați care și-au procurat deja licențe de frecvență de comunicație pentru spectrul lor radio.

După eșecurile proiectelor anterioare între satelit și consumator, consultantul în industria satelitului Roger Rusch a declarat în 2015: „Este foarte puțin probabil să poți face o afacere de succes din asta”. Musk a recunoscut public această realitate de afaceri și a indicat la mijlocul anului 2015 că, deși se străduia să dezvolte acest sistem de comunicații spațial complicat din punct de vedere tehnic, el a vrut să evite extinderea excesivă a companiei și a declarat că sunt măsurați în ritmul lor de dezvoltare. Cu toate acestea, documentele interne scurse în februarie 2017 au indicat că SpaceX aștepta venituri de peste 30 de miliarde de dolari până în 2025 din constelația sa de sateliți, în timp ce veniturile din activitatea de lansare erau de așteptat să ajungă la 5 miliarde de dolari în același an.

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți click pe stele pentru evaluare!

Rata medie / 5. Voturi:

Niciun vot până acum, evaluează pagina !